Private Residence Newfarm

Category : Residential

A narrow steep sloping block between two streets with prominent views of Brisbane’s assets is the location for this multilevel side by side residential project. Each house was to have similar, yet very different pan-Asian styled landscapes. Pedestrian access from one side of the block allows the garden is to be semi formalised with more regular patterns and flows in one whilst the other is to remain more naturalistic with slower movements and subtle way finders. In both instances the tight landscapes have been manipulated to have a piece of open space along with the creation of depth through selected species and mounding. A reflection pond is an element within one of the inner courtyards and a small slow flowing stream with riffles and minor waterfalls creates the representation of nature in the other. A vehicular entry was to be integrated in the same style along the other street frontage. Prominent feature native and exotic species have been used to incorporate colour and authenticity.

click to view
click to view
click to view
click to view

© Copyright jw Concepts 2001 - 2018